onsdag, januar 24, 2007

... og Grønland har vundet VM i håndbold!!!

Ja grønland har vundet i VM i håndbold. At dømme efter mine elevers reaktion skulle man tro at de havde vundet selve verdensmesterskabet, men det er nu en gang dejligt at se så stor entusiasme over bare en enkelt sejr. Deres første skal det så siges, så meget desto bedre. Til de uinviede kan det fortælles at Grønland i dag vandt over Australien 34-25 og lad mig lige citere: "Kampens store spiller blev igen Angutimmarik Kreutzmann fra Maniitsoq. Han scorede 15 mål, og blev valgt til kampens bedste spiller. Det er anden gang under VM, at han får den hæder." Her skal det naturligvis bemærket at spilleren kommer fra Maniitsoq. Mine elever kender ham og han er vist lidt en helt nu.

Men Grønlands deltagelse i VM i håndbold er ikke uproblematisk for os som lærere eller skolen generelt. Siden vi er 4 timer bagud, bliver kampene spillet på de mest usandsynlige tidspunkter (grønlands tid altså) hvilket gør at eleverne, der naturligvis gerne vil se kampene, nu de for første gang nogensinde er oppe at lege med de store drenge, konstant kommer rendende og hører om de ikke kan droppe undervisningen der og der, starte senere og så videre og så videre. Nu er reglerne jo sådan at man ikke bare kan give eleverne fri fordi der er håndbold i fjerneren (desværre) så indtil videre har jeg flyttet en time fra mandag til tirsdag og så startet i dag 20 minutter senere og så kørt resten af tiden uden frikvarter. Man kan jo ligeså godt forsøge at føje dem, for alternativet er at de ikke kommer til timen overhovedet. Det er jo i princippet ikke mit problem, jeg kan jo bare notere dem som fraværende, men det er nu sjovere, når alle er enige om at være der. Derudover får man jo også en lille stjerne hos dem, når man ikke bare er en røv med øre og holder på sit. Men sådan er der jo så meget.

Derudover er vores lille elæringsprojekt vi havde fire skoler imellem (Nuuk, Maniitsoq, Sisimiut og Rønne) blevet en større nyhed her i det grønlandske (og det bornholmske ikke at fornægte). Vi udsendte en pressemeddelelse her i fredags om hvad der havde gået for sig i november og december til et par lokalradioer, lokalaviser og et par andre steder og pludselig er sker der ting og sager. Det startede med at http://www.netavisen.gl/ bragte en lille artikel (så lille jeg næsten vil kalde det en notits) om søndagen, derefter fik vi et og et halvt minut på grønlandsk tv i et program kaldet Qanooroq mandag med genudsendelse tirsdag. Samme tirsdag var det så både i ”Nyheder fra Grønland” klokken 18.55 på P1 i Danmark, det var i den grønlandske radioavis heroppe, samt i Bornholms radio (hvad så end den hedder). og hvis det ikke er nok, så var der en længere artikel i Bornholms Tidende og næste uge er der så en artikel i Sisimiut lokalavis (de havde ikke plads i denne uge, siden der åbenbart var andre hårdtslående nyheder, de måtte have plads til). Jo vi er nogle værre linselus og medieludere. Men det er jo et dejligt argument for at skaffe penge til at gøre det igen næste år, ikke at jeg tror det bliver noget problem. Det føles i hvert fald rart at blive lagt lidt mærke til, ikke fordi mit navn står nogen steder med navns nævnelse. I indslag på tv, omtalte de vidst enda ATI som ATP, og kom med kryptiske formuleringer som ”de fokuserede i grupper” og ”sendte fiktive breve til hinanden”. Hmmm… Under alle omstændigheder er det da god reklame også selv om ATP snart begynder at få alle de ansøgninger vi skulle have haft. Thats leif. Men lidt en helt er man altså.

Nå ja, vejret er vendt igen heroppe. Også lige så det basker. Der er ikke længere regnvejr og sjap over alt. Nu sner det bare. Hele tiden. Det har det gjort hele dagen og hvis det gør som det plejer, så skal det nok sne stadigvæk i morgen når jeg står op.

Ingen kommentarer: